Pieter Arnou Mindfulness Tilburg

In een inspirerende ruimte in ‘hartje’ centrum Tilburg geeft Pieter Arnou (voormalig huisarts) 8-weekse mindfulness-trainingen aan groepen. Ik ben als categorie-1 trainer geregistreerd bij de VMBN en voldoe aan de voorwaarden van de vergoedingsregeling van zorgverzekeraars.

Op basis van de COVID-19 regelgeving en de huidige situatie mogen de trainingsactiviteiten in het 2e halfjaar 2020 plaatsvinden in groepsverband in de trainingsruimte ('face-to-face'). Wanneer de situatie onverhoopt verslechtert, dan zal gebruik worden gemaakt van het programma Zoom voor online-videoconferencing.

Wat is mindfulness

Mindfulness betekent: ‘met aandacht aanwezig zijn in het huidige moment, zonder daarover een oordeel te hebben’. Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. Dit heeft een ongunstig effect. Mindfulness leert je om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en emoties.

Met de training leer je, door middel van mindfulness oefeningen, bewust stil te staan bij je ervaring van het ‘hier en nu’ en met een vriendelijke houding naar jezelf en anderen te kijken. Er ontstaat dan ruimte voor het maken van andere keuzes. Door middel van een mindfulness cursus kun je dus effectiever omgaan met stress en kun je meer rust en balans in je leven ervaren.

Het optreden van een ziekte of klachten heb je (vaak) niet in eigen hand; 

hoe je ermee omgaat wel…

Trainingsaanbod

Mindfulness voor mensen met stress

In de moderne samenleving raken de agenda’s overvol. We zijn met onze gedachten in het verleden of de toekomst, zijn met meerdere dingen tegelijk bezig en hebben nauwelijks aandacht voor de ervaring van het huidige moment (‘hier en nu’). We verliezen het contact met onszelf. Met als gevolg (chronische) stressklachten of een burn-out. Met een cursus mindfulness leer je effectiever om te gaan met stress en de wisselvalligheden van het leven.

Lees meer over: Anders omgaan met stress

Mindfulness voor mensen met kanker

De diagnose kanker heeft vaak grote impact en gaat gepaard met veel emoties. Het ervaren van stress is daarbij onvermijdelijk. Het kan voorkomen dat er bijna geen ruimte meer is om de aandacht op iets anders te richten dan de ziekte. Ook in tijden van onzekerheid, bij het krijgen van de diagnose kanker en alle behandelingen die erbij horen, kunnen we u leren zo goed mogelijk om te gaan met alle ervaringen en emoties.

Lees meer over: Anders omgaan met kanker

Als de situatie het toelaat zullen de groepstrainingen 'Anders omgaan met stress' in september a.s. worden hervat. Bij voldoende belangstelling zal in de vakantieperiode aan de thuisblijvers een 'online' MBSR-training worden aangeboden. Rond 1 juni a.s. zullen de data & tijden van de trainingen op de website worden gepubliceerd en de aanmelding worden geopend.

De trainer Pieter Arnou

Mijn naam is Pieter Arnou. Ik werk als mindfulness-trainer in Tilburg. Het eerste deel van mijn loopbaan heb ik gewerkt als huisarts. Ondanks de prachtige kanten van dit beroep, werd ik mij ervan bewust dat ik tijdens mijn studie geneeskunde onvoldoende had geleerd over de wisselwerking tussen lichaam en geest en de invloed op het ontstaan, verwerken en herstellen van een ziekteproces.

Vergoedingsregeling Mindfulness training

Een deel van de zorgverzekeraars geeft bij een aanvullende polis een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van een mindfulnesstraining. Actuele informatie over de vergoedingen en de polisvoorwaarden per zorgverzekeraar vindt u op Zorgwijzer.nl: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness. Ik voldoe aan de voorwaarde van categorie-1 registratie bij de VMBN.

Contact

Aanmelden voor een training, een papieren brochure aanvragen of een vraag stellen kan via onderstaand contactformulier.
Je kunt ook bellen naar 06-53731658.

Pieter Arnou Mindfulness in Tilburg: u herkent de mindfulness-trainingsruimte aan de rode poort

Locatie

Onze mindfulness cursus Tilburg wordt gegeven in onze speciale trainingsruimte. Deze trainingsruimte bevindt zich in het centrum van Tilburg op loopafstand van het centrale NS-trein- en busstation en is uitstekend bereikbaar met het OV. Voor auto’s is er voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.

Bezoekadres: Poststraat 7-A Tilburg
Ingang door de rode poort

Postadres: Pieter Arnou Mindfulness
Hazelaarlaan 13, 5056 XM, Berkel-Enschot

Impressie trainingsruimte

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!