Buddy onderzoek

Uitnodiging deelname Buddy-onderzoek Radboudumc Centrum voor Mindfulness

De diagnose kanker heeft grote impact en gaat gepaard met veel emoties en stress. Vaak worden ook depressieve klachten en gevoelens van angst ervaren.

Door het Radboudumc Centrum voor Mindfulness wordt met subsidie van de KWF-Kankerbestrijding onderzocht wat het effect is van Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) op gevoelens van angst en depressie bij mensen die kanker hebben (gehad).

Binnen dit ‘Buddy-onderzoek’ worden twee vormen van MBCT-training aangeboden en met elkaar vergeleken op de aspecten effectiviteit en kosten.

De eerste vorm is de ‘Blended MBCT’ training die bestaat uit vier online groepsbijeenkomsten, een stiltedag en vier online sessies die u kunt volgen in een app. De groepsbijeenkomsten worden begeleid door een deskundige trainer. Daarnaast krijgt u wekelijks via de mail feedback van de trainer op de online sessie die u volgt.

In de tweede online trainingsvorm volgt u zelfstandig zonder begeleiding en feedback van een trainer acht online sessies en een stiltesessie met behulp van een online app. Op deze manier kunt u de MBCT-training volgen op een moment dat het u uitkomt.

Voor meer informatie of aanmelding voor (kosteloze) deelname kunt u kijken op: www.buddy-onderzoek.nl of mailen naar: buddyonderzoek.psy@radboudumc.nl

buddy onderzoek radbout UMC

Heeft u interesse in, of vragen over mindfulness?

U kunt zich direct aanmelden voor een mindfulnesstraining. Heeft u vragen? Dan kunt u ook eerst contact met mij opnemen. Ik beantwoord uw vragen graag!