Meer over mindfulness

8-weekse MBSR training

‘MBSR’ is een afkorting van: (Engelstalig): Mindfulness Based Stress Reduction.
Deze vorm van aandachtmeditatie vindt haar oorsprong in de duizenden jaren oude (boeddhistische) tradities uit het Verre Oosten.

De Amerikaan Jon Kabat-Zinn (schrijver, arts en wetenschapper) heeft elementen uit deze oosterse traditie met elementen uit de westerse psychotherapie samengebracht.

De training is in groepsverband en bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag. Er wordt geoefend met verschillende meditatieoefeningen. Ook wordt er aandacht besteed aan de onderwerpen: stress, omgaan met negatieve emoties en communicatiepatronen. De cursisten worden aangemoedigd om wat tijdens de training is geleerd in het dagelijks leven toe te passen. Een belangrijke voorwaarde om de ‘spier’ van de aandacht ‘op kracht’ te houden, is dat de cursisten thuis dagelijks drie kwartier de meditatie- en yogaoefeningen doen aan de hand van geluidsopnames. In de werkmap staan de verschillende oefeningen beschreven die je helpen opmerkzaam en aandachtig te zijn in het dagelijks leven.

8-weekse
MBSR
training

Video's over mindfulness

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!