Trainer & referenties

Mijn naam is Pieter Arnou. Ik werk als mindfulness-trainer in Tilburg. Het eerste deel van mijn loopbaan heb ik gewerkt als huisarts. Ondanks de prachtige kanten van dit beroep, werd ik mij ervan bewust dat ik tijdens mijn studie geneeskunde onvoldoende had geleerd over de wisselwerking tussen lichaam en geest en de invloed op het ontstaan, verwerken en herstellen van een ziekteproces.

Na een ‘carrière-switch’ heb ik gewerkt in het bedrijfsleven als projectmanager en consultant op het vakgebied van ICT in de gezondheidzorg. Dit werk was dynamisch en spectaculair, maar ook stressvol.

Een burn-out en de diagnose kanker waren voor mij duidelijke signalen om ‘het roer om te gooien’. Inmiddels was mindfulness op mijn pad gekomen. In 2014 heb ik in een patiëntengroep de MBSR-basistraining gevolgd in het Radboud Centrum voor Mindfulness in Nijmegen. Vanuit deze positieve ervaring heb ik bij hetzelfde instituut de 1,5-jarige postacademische opleiding tot mindfulness-trainer gevolgd.

Mijn ambitie is om via mindfulness-beoefening mensen een beter inzicht te laten krijgen in de “automatische” patronen van lichaam en geest. Om bewuster te reageren op stressvolle gebeurtenissen, negatieve emoties of pijn. Voor wie dit aanspreekt, zou mindfulness-beoefening weleens de meest waardevolle keuze in hun leven kunnen worden.

Gerard

“Het zijn goed bruikbare oefeningen die je kunnen helpen om een stressvolle periode door te komen.”

Margo

“Vanaf het begin merk ik al resultaat in mijn lichaam. Ik heb al minder pijn en hyperventileer écht een héél stuk minder!”

Meke

“Meer positieve en minder negatieve gedachtes.”

Kylie

“Jezelf leren begrijpen en accepteren.”

Lisa

“De kracht is om weer aandacht voor jezelf te krijgen; een stukje liefde vinden voor jezelf door middel van aandacht voor het ‘nu’.”

Inge

“Oefenen, oefenen, oefenen! Door tijdens de sessies zelf actief te trainen wordt je eigen proces geactiveerd en ervaar je zelf het positieve effect van mindfulness.”

Raloucka

“Ik vind de trainer de kracht. Maar ook hoe serieus en actief de groep is. Het is een samenspel met elkaar.”

Joost

“Balans vinden in je mentale en fysieke zelf.”

Barbara

“Totale bewustwording. Voor jong en oud!”

Xavier

“Pieter geeft de training heel gestructureerd, ‘Down To Earth’,  het wordt nooit zweverig en dat biedt houvast. Wel zo prettig als je zoekende bent.”

Maaike

“Met veel plezier heb ik de Mindfulness training bij Pieter gevolgd. Altijd in een prettige en ontspannen sfeer, met veel ruimte voor zelfreflectie en aandacht voor de ervaringen van mede-cursisten….

Marijke

“In een moeilijke periode in mijn leven heb ik mij aangemeld voor de training mindfulness. Het volgen van de training heeft mij veel gebracht: bewustwording, acceptatie, rust, geloof in eigen…

Lia

“Na enkele zoekopdrachten op internet heb ik me aangemeld voor de cursus bij Pieter Arnou met de gedachte “baat het niet, dan schaadt het niet”. Ik wist niet zoveel van mindfulness maar…

Joost

“De afgelopen periode heb ik met veel genoegen de Mindfulness training gevolgd bij Pieter. Uiteraard heeft de inhoud van de training me “verder” gebracht echter de manier waarop de training…

Heeft u interesse in, of vragen over mindfulness?

U kunt zich direct aanmelden voor een mindfulnesstraining. Heeft u vragen? Dan kunt u ook eerst contact met mij opnemen. Ik beantwoord uw vragen graag!